HUSRB/1602/42/0073
Női társadalmi vállalkozások
a vidéki térségekben
WOMEN-TO-SAVE
Célkitűzések
Elsődleges célkitűzés

A kis- és középvállalkozások gazdasági versenyképességének javítása az innováció által vezérelt fejlesztés révén

Tevékenység

A társadalmi vállalkozás ösztönzése és fejlesztése

A projekt fő célja

Olyan környezet megteremtése, amely elősegíti a régió harmonikus fejlődését a természeti erőforrások fenntartható felhasználása révén, a társadalmi vállalkozói szellem fejlesztése és a vidéki térségben élő nők társadalmi vállalkozási kapacitásának növelése, a tudás és a készségek megosztásának innovatív modelljein keresztül.

A kiválasztott tevékenység programszintű konkrét célja

A kis- és középvállalkozások növekedésének és foglalkoztatási potenciáljának megerősítése új technológiák, folyamatok, termékek vagy szolgáltatások fejlesztése és adaptálása révén.

Hogyan járul hozzá a projekt fő célja a programszintű célkitűzéshez?

A projekt célja, hogy hozzájáruljon a harmonikus regionális fejlődéshez a fokozott természeti erőforrások felhasználásával folytatott gazdasági együttműködés révén, mivel a határ menti területek gazdag és termékeny talajjal rendelkeznek. A társadalmi vállalkozás fejlődéséhez kedvező környezet megteremtésével, a tudatosság növelésével és a vidéki nők képzésével a projekt közvetlenül hozzájárul az egyedi célkitűzéshez, amely: „A kis- és középvállalkozások növekedésének és foglalkoztatási potenciáljának megerősítése új technológiák, folyamatok, termékek vagy szolgáltatások fejlesztése és adaptálása révén.” A levendula új és környezetbarát növényként lesz bemutatva. A fenntartható levendulatermesztés mellett a projekt révén szociális vállalkozás is létrejön. Azok a vidéki területeken élő nők lesznek a tagjai, akik halmozottan hátrányos helyzetűek, és társadalmi elszigeteltségben élnek. A határ menti hálózatépítés, üzleti rendezvények és az ismeretek átadása révén, a szociális vállalkozás és tagjai megerősödnek és képesek lesznek növekedni és fejlődni a projekt lejárta után is.

Megosztás
Keresés